celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Sağlık 29 Nisan 2021 48 Görüntüleme

Bağırsakları harekete geçiren ot: Sinameki faydaları nelerdir? Sinameki çayı tarifi..

Bağırsakları temizleme özelliğiyle ünlenen sinameki çayının neredeyse MS 9. yüzyıldan beri şifalı bitki olarak kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle Arap yarımadasında şifa amaçlı kullanılmıştır.

Ülkemizde çoğunlukla Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yetiştirilir. Her ne kadar ünlenmesine şifalı etkileri neden olsa da hoş aroması ile mutfaklara çeşni olarak girmeyi başarmıştır.

Sinamekinin kurutulmuş yapraklarıyla demlenen çayı da yoğun bir müshil etkisine sahiptir. Bu nedenle dikkatli tüketilmelidir.

Peki sinameki faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? İşte sinameki çayı tarifi..

SİNAMEKİ OTU NEDİR?

Latince ismi Cassia angustifolia olan sinameki çayı Fabaceae (Baklagiller) familyasının bir üyesidir. Anayurdu Somali, Hindistan ve Mısır’dır.

Ülkemizde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Yazın yemyeşil yapraklarının araısında sarı çiçekler açan çalı benzeri çok yıllık bir bitkidir.

Meyveleri baklaya benzer, sert ve yassıdır. Kırmızı ve tatlı tohumları meyvenin içinde bulunur. Mutfakta, kurabiyelerde, salatalarda ve yemeklerde baharat olarak kullanılır.

SİNAMEKİ NE İŞE YARAR? SİNAMEKİNİN FAYDALARI

  • Sinameki otunda bulunan bazı bileşenler vücutta oluşan parazitlerle savaşmaktadır. Bağırsak kurtları ile savaşır ve bağırsak sağlığınızı korur. Böylece mideniz daha iyi hisseder.
  • Sinameki otu diüretik ve antioksidan bir bitkidir. Bu etkisi sayesinde vücudunuzda biriken zararlı maddeleri kolayca atmanızı sağlar. Sinameki otu kabızlık ve ödem durumlarında sizi iyi hissettiren bir bitki olacaktır. Kabızlık tedavisinde bitkisel çay olarak önerilmektedir.
  • Vücudunuzda oluşacak iltihapları önler. Eğer var olan bir iltihap varsa kısa zamanda yok edip sizi eski sağlığınıza kavuşturur.
  • Sinameki otu baş ağrısı, kemik ağrısı ve mide ağrısı gibi durumlarda ağrı kesici olarak etkisini gösterebilir.
  • Sinameki otu bağırsaklarınız için etkili olduğu gibi cildiniz için de faydalı olacaktır. Sinameki otunu cildinizin daha canlı görünmesi ve parlaklık kazanması için kullanabilirsiniz.

SİNAMEKİ ÇAYI TARİFİ

Sinameki otunu bitki çayı olarak tüketebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey iki çay kaşığı sinameki otunu bir bardak sıcak su ile 10 dakika demleyip içmek. Tadını biraz daha lezzetlendirmek isterseniz bir miktar bal ilave edebilirsiniz.

Çayı gün içinde tüketebilirsiniz. Haftada ortalama 2 kez tüketilmesi de uygun olmaktadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.