celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Sağlık 7 Mayıs 2021 50 Görüntüleme

Zeytin çekirdeği ikilemi: Yutulur mu, yutulmaz mı?

Zeytin, son dönemlerin en çok savunulan şifa kaynağı olarak gündemde..

Gerek inanışımızda gerekse bilim dünyasında zeytinin yaprağından tutun da yağına kadar şifa kaynağı olduğu sıklıkla dile getiriliyor.

Ülkemizde zeytin ağaçları özel bir kanunla koruma altına alınmış tek meyve ağacıdır.

Bazı uzmanlara göre, zeytin çekirdeğini yutarak mide yanmaları, bağırsakları güçlendirerip kabızlık gibi bir çok sorunu ortadan kaldırırırken, çekirdeğini yutmanın doğru olmadığını savunanlar da bulunuyor.

Peki zeytin çekirdeği yutulur mu, yutulmaz mı? İşte zeytin çekirdeği hakkında merak edilenler..

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ YUTULUR MU?

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan zeytin, kahvaltı sofralarımızın da vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Zeytin, lezzetinin yanı sıra yaprağından çekirdeğine içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde insan sağlığı için oldukça büyük faydalar barındırmaktadır. Son yıllarda web sitelerinde ‘zeytin çekirdeği faydalı mı, zeytin çekirdeği yutulur mu, zeytin çekirdeği mide de erir mi’ gibi aramalar sıklıkla yapılmaktadır.

Kimi beslenme uzmanlarına göre ise zeytin gibi zeytin çekirdeği de insanlar için birçok fayda barındırıyor ve günde iki ila beş zeytin çekirdeği yutmanın insan sağlığına herhangi bir zararı olmadığını savunuyorlar.

Günlük belirli oranlarda zeytin çekirdeği yutmanın insan sağlığına zarar vermediği aksine vücut için faydalı olduğunu dile getiriyorlar. Zeytin çekirdeğinin yararlı olduğunu belirten beslenme uzmanları, zeytin çekirdeği yutulduğunda bağırsakların tıkanmadığını yutulan zeytin çekirdeğinin vücudumuzda bulunan enzimler ve mide asitleri sayesinde eritilmektedir. Bu sebeple zeytin çekirdeğinin sivri uçları da zarar vermemektedir.

TOZ HALİNE GETİRİN

Zeytin çekirdeği bilim insanları tarafından faydaları konusunda pek çok araştırma yapmaya devam ediyor. Bu sebeple zeytin çekirdekleri tüketme konusunda kararsız kalan insanların toz haline getirerek tüketmesi önerilmektedir.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

Doğal bitkisel tedavide kullanılan zeytin çekirdeği;
1- Sindirim sistemine iyi gelmektedir.
2- Rahatlatıcı özelliği ile karın ağrısını dindirir.
3- Zeytin çekirdeği, şeker hastalarının ve kolesterolü hastaları için çok faydalıdır. 4- Kandaki şekeri ve kollesterolü düşürerek rahatlık verir.
5- Kansere neden olan hücrelerin temizlenmesinde de önemli role sahiptir.
6- İçeriğindeki özel formül, vücutta oluşan iltihabı ortadan kaldırır.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.