celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 12 Mayıs 2021 38 Görüntüleme

Nükleer Radyasyonda Güvenlik

Nükleer radyasyonda güvenlik, son dönemde adı duyulan konular arasında yer almakta. Nükleer enerji kaynakları ve nükleer güvenliğin sağlanması son derece önemli bir konu. Bu konuda yurt içi ve yurt dışında birçok proje yürüten Tok Medikal ve İstanbul Kurşun Sanayi Firmalarının yönetim kurulu başkanı Burak Tok ile ülkemizde kurulan Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili bir röportaj yaptık.

Nükleer Santral Gerekli Midir?

Öncelikle merhaba, 3. Dünya ülkesi dediğimiz ülkelerde bile onlarca nükleer santral mevcutken ülkemizde geç kalınmış ama nihai olarak yapımına başlanmış bir proje.

Nükleer Santral Tehlikeli Midir?

Şu an kurulan nükleer santraller en üst teknoloji ile, bütün güvenlik önlemleri alınarak kurulmaktadır. Ülkemiz teknik olarak bu seviyeye ulaşmış olup, profesyonel bir denetim mekanizmasına sahiptir.

Nükleer Alanda Neler Yapıyorsunuz ?

Nükleer alanda radyasyon güvenliği ürünleri tasarımı ve üretimi yapmaktayız. Tıbbi, endüstriyel ve nükleer radyasyonda her üç dalda hizmet verebilen Türkiye’nin ilk işletmesiyiz. Çeşitli nükleer kaynakların bulundurulması, aktivitesi ve taşınması konusunda özel projeler yapmaktayız. Firmamız uluslararası görevli denetim kurumlarından kalite ve projelendirme yetki belgelerini almıştır.

Kurşun Levha Güvenliği

Kurşun levhalar uzun yıllar boyunca çok sayıda farklı amaçta kullanıldı. Genel olarak kurşun levha, dairesel yapıların kaplanması, su yalıtımı şeklinde olmuştur. Günümüzde kurşun levhalar, dış cephe kaplamaları, kablo imalatı gibi çok sayıda farklı alanda kullanılmaktadır. Üretimi yüksek standartlarda olan ürünlerin güvenilirliği, daha yüksek olmaktadır.

Kurşun levhanın bu kadar güvenilir olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de yüksek yoğunluğa sahip olması. Ve aynı zamanda yüksek bir radyasyona dayanıklılık gösterebilmesi. Kurşun levhaların kalınlıkları ise kullanım alanına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Güvenliği yüksek kurşun levhalar için istanbulkursunvemetalsanayi.com.tr ile iletişime geçilebilir.

Kurşun Levha Üretim Firması

Kurşun levhalar, az önce de belirttiğimiz üzere farklı alanlarda kullanılmakta. Bu sebepten dolayı çok sayıda firma, kurşun levha üretim firması şeklinde arayış içerisinde olmaktadır. Yüksek saflık ve aynı zamanda üstün kaliteye sahip ürünlere İstanbul kurşun ve metal sanayi güvencesiyle ulaşılabilmekte. Üretim ve ürünler ile ilgili görsellere, kurşun levha özelliklerine alt kısımda yer alan bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Kurşun levha talepleriniz için iletişime geçebilirsiniz.

https://istanbulkursunvemetalsanayi.com.tr/kursun-levha/

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.