celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 24 Temmuz 2021 168 Görüntüleme

iPhone’lara gelen “Evde kal” uyarısının Vodafone’da yaşanan teknik arızdan kaynaklandığı öğrenildi

Tüm dünya genelinde koronavirüsle mücadele için tedbirlerin önemine dikkat çekilirken, Türkiye’deki iPhone kullanıcıları bu sabah ilginç bir deneyim yaşadı. Kullanıcıların telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında “Evde kal Turkiye” bildirimi geldi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Konuyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan kullanıcılar bildirimle birlikte yüksek bir sesin duyulduğu videoları paylaştı. Kullanıcılar, alarmın tekrarladığından da bahsetti. Yaşanan durumun kaynağı belli oldu. Operatör sağlayıcısı Vodafone bildirime sebep olanların kendileri olduğunu duyurarak şu ifadelere yer verdi:

VODAFONE’DAN AÇIKLAMA: ÖZÜR DİLERİZ

“24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerin bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Adil Durum uyarıları kapsamında “Evde Kal Türkiye” bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir. Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

ACİL DURUM UYARILARI NASIL KAPATILIR?

Telefonlara Acil Durum Uyarısı (Test Alert Notification) test uyarısı bildirimi anlamına geliyor. Uyarıyı, Ayarlar sekmesindeki Bildirimler’in altından kapatmak mümkün.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.