celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Spor 25 Temmuz 2021 129 Görüntüleme

Cinsel taciz davası süren sporcuyu Olimpiyat Köyü’ne almadılar

Tokyo 2020, kırılacak rekorlar, öne çıkacak performansların ötesinde belki de uzun yıllar Covid-19’un etkisiyle hatırlanacak. Fakat bunun dışında bu dev organizasyon ile birlikte anılacak konu başlıklarından birisi kesinlikle cinsiyet eşitsizliğine ve her türlü ayrımcılığa karşı atılan adımlar olacak.

ÜLKESİ DE DIŞLADI

Henüz açılış seremonisinde dahi cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak için ülkelerin bayraklarını 2’şer sporcu taşırken, ABD kafilesinde cinsel taciz davası süren Alen Hadzic’in ülkesi tarafından dışlanması bu noktada dikkat çekti.

2013’ten 2015’e kadar meydana gelen bir dizi olayda cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen eskrimci Hadzic, Olimpiyat Köyüne alınmadı. Olimpiyat Köyüne yaklaşık 30 dakikalık mesafede bir otelde konaklayan 30 yaşındaki sporcu, Tokyo’ya da kafileden ayrı bir uçakla geldi.

(Sporarena)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.