celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 9 Şubat 2017 193 Görüntüleme

Bekir Bozdağ Referandum İçin Tarih Verdi

Türkiye'nin aylardır tartıştığı Başkanlık sisteminde referandum tarihini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi.

Türkiye’nin aylardır tartıştığı Başkanlık sisteminde referandum tarihini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi.

Dün katıldığı TRT Haber programında soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ referandumun yapılacağı tarihle ilgili de detay verdi. Meclis’ten geçerek Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulan yeni anayasa görüşmelerinde oldukça sıkı kavgalar çıkmış ve sonuçta bütün maddeler Meclis’ten geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmuştu. Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından referandum tarihi belirlenecek ve Türkiye’nin kaderi belli olacak.

Başkanlık sistemi için referandum tarihini 16 Nisan olarak öngördüklerini belirten Bakan Bozdağ, sistemdeki yeni yetkilerin de çarpıtıldığını belirtti. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden fire olmayacağını, bunun için de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de etkili konuşmalar yaptığını belirten Bakan Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasını siyasi teammülere uymayacağını da belirtti.

Amerika ile ilişkilere de değinen Bozdağ, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesinin en önemli gündem maddeleri olduğunu açıkladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.