celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 1 Mart 2017 226 Görüntüleme

Sırrı Sakık İçişleri Bakanlığınca Görevden Alındı

Güneydoğu Anadolu bölgemizde bulunan ve HDP ve DBP'li belediye başkanlarının görevden alınmalarına bir yenisi de Ağrı'da eklendi.

Güneydoğu Anadolu bölgemizde bulunan ve HDP ve DBP’li belediye başkanlarının görevden alınmalarına bir yenisi de Ağrı’da eklendi.

Ağrı Belediye Başkanı olan Sırrı Sakık üç yıldır yürüttüğü görevden bugün İçişleri Bakanlığınca alındı yerine de Ağrı Valisi Musa Işın atandı. Hakkında yaptığı çeşitli açıklamalar nedeniyle terör soruşturması açılan Sakık, terör örgütü PKK’nın propandasını sık sık yapmasıyla tanınıyordu. Türk milletini ve devletini sık sık aşağılamaktan da geri kalmayan Sakık, geçtiğimiz aylarda da 1 yıl 3 aylık hapis cezası almıştı.

Ağrı’da olmadığı belirlenen Sakık’ın görevden alınmasının ardından emniyet güçleri Ağrı Belediyesi’nde giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Belediye binasında da polislerin arama yaptığı öğrenilirken, Sakık’ın ne zaman şehre döneceğinin bilinmediği öğrenildi.

Daha önce de Ağrı Belediye Meclisi’ne üye olan 17 DBP’li İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.

59 yaşındaki Sakık, Demokrasi Partisi ve Demokratik Toplum Partisi kurucuları arasında yer alıyor. Sakık ayrıca eski PKK üyesi olan ve halen cezaevinde bulunan Şemdin Sakık’ın ağabeyidir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.