celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 1 Mart 2017 287 Görüntüleme

Devlet Bahçeli’den Hükümete Barzani Çıkışı

Referandum sürecinde AK Parti'yle ortak hareket eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barzani'nin Türkiye'de ağırlanmasına ve Kürdistan bayrağının bayrağımızın yanında yer almasına sert tepki gösterdi.

Referandum sürecinde AK Parti’yle ortak hareket eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barzani’nin Türkiye’de ağırlanmasına ve Kürdistan bayrağının bayrağımızın yanında yer almasına sert tepki gösterdi.

Resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani’nin bu hassas referandum sürecinde Türkiye’de ağırlanmasına sert tepki gösterdi. Ankara ve İstanbul’da Türk Bayrağı’nın yanına çekilen Kürdistan bayrağını bez parçası olarak nitelendiren Bahçeli, Irak’taki Türkmenleri katletmiş, teröre destek vermiş bir kişinin devlet protokolüyle ağırlanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Başbakanın bayrak ile ilgili söylediği sözlere de sert tepki gösteren Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sessiz kalmasını da eleştirdi.

Barzani’nin kendilerine tercih edilmesini iyi niyetle yorumlayamayacağını da sözlerine ekleyen Bahçeli, 16 Nisan’da Türklüğün bekası için evet diyeceklerini belirtti.

Başkanlık sistemi için referandum sürecini gündeme getirerek büyük tepki çeken Bahçeli daha sonra ilginç bir çıkış yaparak referandumda AK Parti’yle evet oyu kullanacaklarını açıklamıştı. Bu seçimini tabanına bir türlü kabul ettiremeyen Bahçeli oluşan muhalif harekete de zaman zaman tepki göstermeye devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.