celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 3 Şubat 2017 254 Görüntüleme

Mahkeme Ahmet Türk’ü Tahliye Etti

Elazığ'da tutuklu bulunan Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı ve Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk için mahkeme tahliye kararı verdi.

Elazığ’da tutuklu bulunan Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı ve Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk için mahkeme tahliye kararı verdi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma nedeniyle Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı iken görevden alınan ve 21 Kasım 2016 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ahmet Türk’ün tutuklanması tepki çekmiş ve birçok kesimden tahliye edilmesi gerektiği mesajları yayınlanmıştı. Hatta Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli de şok bir çıkış yaparak Ahmet Türk’ün tahliye edilmesi gerektiğini belirtmişti. Geçtiğimiz aylarda Elazığ’da Cezaevine nakledilen Türk için Adli Tıp Kurumu cezaevinde kalabilir raporu vermesine rağmen Ahmet Türk’ün avukatları tahliye taleplerini tekrar mahkemeye iletmişti. Talebi değerlendirmeye alan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Türk’ün yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Elazığ’a bugün ulaşması beklenen kararın ardından Ahmet Türk’ün cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor.

Meclis’e ilk defa 1973’de milletvekili olarak giren Ahmet Türk, Kürt kökenli bir siyasetçi olup, PKK’ya yakınlıklarıyla bilinen Kürt tabanlı siyasi partilere üye olmuş, genel başkanlıklarını yapmış ve bu partilerden milletvekili olarak Meclis’e girmeyi başarmıştır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.