celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 9 Ağustos 2017 399 Görüntüleme

Adil Öksüz Almanya’dan Sığınma Talebinde Bulundu

15 Temmuz darbe girişiminin kilit noktalarından Akıncılar Üssü’nde yakalanıp ertesi gün serbest bırakılan ve o tarihten itibaren de firari durumda olan darbenin kilit isimlerinden Adil Öksüz‘ün Almanya’dan oturma izni talep ettiği iddia edildi.

Darbe girişiminde Akıncılar Üssü’nde bulunan FETÖ liderli Fethullah Gülen’in sağ kolu Adil Öksüz’ün şu aralar siyasi kriz yaşadığımız Almanya’dan geçici oturma talep ettiği iddia edildi. Alman makamlarından bu bilgiyle alakalı bir açıklama gelmezken, daha önce de Öksüz’ün Almanya’nın Frankurt ve Ulm kentlerinde görüldüğü iddia edilmişti.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının kaçırılarak rehin tutulduğu Akıncılar Üssü’nde yakalanan nadir sivil kişilerden biri olan Öksüz, üs yakınlarında yakalanmış, çıktığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. O tarihten itibaren bir ize rastlanmayan Öksüz’le ilgili zaman zaman çeşitli iddialar dolaşsa da iddiaları doğrulayacak bir bilgi ve belge şimdiye kadar ortaya çıkmadı. FETÖ‘nün üst kademesinde yer aldığı belirlenen ve Hava Kuvvetleri İmamı olduğu belirlenen Öksüz’ün yurt içinde ya da yurt dışında olduğunu belgeleyecek bir bilgi 1 yıldır ortaya çıkmadı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.