celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Featured, Güncel 15 Ağustos 2018 756 Görüntüleme

Amerika’ya Boykot Başladı! İşte Boykot Edilen Amerikan Malları

Amerika ile yaşanan krizin ardından, Türkiye’nin satın aldığı ürünlere ağır vergiler gelmesi üzerine Türkiye’de karşı harekete geçti ve Amerika’dan alınan mallara karşı vergi oranlarını % 140’a kadar artırdı.

Bunun dışında Amerika’dan ithal edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla boykot başlatılan Amerikan malı ürünlerin bir kısmına haberimizin detayından ulaşabilirsiniz. Otomobilden gıdaya, akaryakıttan temizlik ürünlerine kadar gündelik hayatta kullandığımız bir çok ürün ABD malı. iPhone başta olmak üzere Amerikan mallarına boykot başladı.

ABD malı ürünler hangisi, hangi ürünler ABD boykot listesinde araştırmaları Erdoğan’ın boykot çağrısından sonra arttı. ABD menşeli ürünlere yüzde 100 vergi zammı yapıldı yeni karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Peki hangi mallar ABD malı, hangi ürünler ABD boykot listesinde? İşte giyimden gıdaya, güzellik ve makyaj ürünlerinden, otomobile kadar ABD malı ürünler ve yani boykot listesi.

ABD malı elektronik markalar : -Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini ve Jabra.

ABD giyim markaları : Tommy Hilfiger, Nike, Polo, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Lee, GAP,

ABD malı gıda markaları : Nesquik, First Sakız, Falım, Kraft, Fritolay, Milka, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Burger başta olmak üzere bir çok hazır yiyecek zinciri de ABD menşeli.

ABD malı içecek markaları : Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Danone, Hayat Su, Cappy

ABD markalı temizlik ürünleri : Ace, Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Clit Bang, Clin, Colgate, Dettol, Fairy, Finish, Head & Shoulders, Hacı Şakir, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor , Nıvea, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prima, Prima, Protex, Rinso, Rejoice, Sensodyne, Vileda, Vanish, Veet, Vim, Febreze, Koleston, New Wave, Discreet, Gillette

Amerika üretimi arabalar : Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep, Buick, Cadillac , Lincoln, Mercury , Pontiac, Saturn , Paige, Chalmers , Oldsmobile

Amerika petrol şirketleri : BP, Mobil, Shell

Amerikan sigaraları : Marlboro, Philip Morris, Basic, L&M, Chesterfield, F6, Parllement, Camel

Amerika güzellik markaları : Olay, Neutrogena, Avon, Estee Lauder, Pantene, Aveeno, Clean-Clear, Johnson’s, M.A.C, Clinique, Softsoap, Irish Spring, Coty, Revlon, Elizabeth Arden, Roc, Head-Shoulders, Speed Stick.

Amerika içki markaları : Jim Beam, Jack Daniels

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.