celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Eğitim 9 Ağustos 2019 55 Görüntüleme

Sözleşmeli öğretmen atamaları açıklandı! MEB 20 bin öğretmen ataması sonuç sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili süreçte sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı takviminde sonuçların açıklanacağı tarih 9 Ağustos Perşembe olarak belirtilmişti. Bu nedenle öğretmen adayları günün ilk saatleri itibariyle özellikle arama motoru Google üzerinden “Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı?” sorusunun cevabını araştırmaya başlamıştı. Nihayet beklenen an geldi ve sonuçlar açıklandı. İşte MEB sonuç sorgulama sayfası…

30 Temmuz tarihinde başlayan sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları, 5 Ağustos Pazartesi 23.59 itibarıyla sona erdi. Tercihlerini yapan öğretmen adayları, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulundu. Tercih süresi sonunda branşlara ayrılan kontenjanların biri hariç tamamı dolarken, hemen hemen bütün branşlarda atanacak öğretmen sayısının birkaç katı oranında başvuru yapıldı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI

Son başvuruların ardından öğretmen adayları için heyecan dolu bekleyiş başladı.Nihayet beklenen gün geldi ve atamalar yapıldı. Atama sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın https://personel.meb.gov.tr/ adresi üzerinden duyuruldu. İşte, MEB atama sonuçları sayfası…

ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması 9 Ağustosta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılacağı bilgisayar kurasıyla yapılacak. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 2 Eylül itibarıyla görevine başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerin atamasında kalkınmada öncelikli illere öncelik veriliyor. Kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda dört yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra, iki yıl da kadrolu görev yapması gerekiyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.