celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 18 Şubat 2016 650 Görüntüleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlık Talebini Yineledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda idari amirleri ağırladı. Kaymakam ve Vali yardımcılarının katıldığı davette Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık isteğini yineledi.

Ülkeye başkanlık sistemini getirmek, partili başkan olarak ülkeyi tek başına yönetmek ve başbakanlık makamını kaldırmak için yeni anayasa hazırlığı yaptıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi için referandum sinyalleri verdi.

Yeni Türkiye çalışmalarına devam edebilmek için yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin şart olduğunu belirten Erdoğan, seçimin millet tarafından yapılacağını ve başkanlık sistemi için sandığa gidileceğinin sinyallerini verdi.

Dış politika değerlendirmelerinde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye sınırında yaşanan hareketliliğin Türkiye’nin nefsi müdafaa hakkını kullanmasından kaynaklandığını ve Türkiye’nin de nefsi müdafaa hakkını korumaya devam edeceğini belirtti. PYD, YPG ve PKK terör örgütlerine karşı mücadelelerin süreceğini de sözlerine ekleyen Erdoğan, sınırımızda güvenliğimizi tehdit eden olaylara karşı sessiz kalamayacağımızı ve gerekli cevabın, hem siyasi hem de askeri alanda verileceğinin mesajları net bir biçimde verdi.

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.