celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 18 Şubat 2016 884 Görüntüleme

Ankara Saldırısından Sonra İnternet Yine Yavaşladı

Son yıllarda ülkemizde artan terör olaylarının ve saldırıların ardından hükümet kanadı hemen olayla ilgili yayın yasağı getirerek, vatandaşların sadece resmi açıklamalar duymasını istemekte ve bilgi kirliliğinin önüne geçmeye çalışmakta.

Fakat Suruç’ta, Ankara Sıhhiye Meydanı’nda, Diyarbakır’da yaşanan terör saldırılarının ardından özellikle Türk Telekom’dan hizmet alan internet kullanıcıları internetin yavaşladığına dair binlerce şikayette bulunmuş ve özellikle sosyal medyanın kasıtlı olarak yavaşlatıldığı tezi ortaya atılmıştı. Son olarak geçtiğimiz akşam Ankara’da yaşanan terör saldırısının hemen ardından yayın yasağı getirilmiş; fakat yine de sosyal medyadan binlerce kullanıcı saldırıyla ilgili mesajlar atmıştı. Fakat dün akşam saatlerinden itibaren özellikle Facebook ve Twitter gibi etkileşimin ve paylaşımın oldukça fazla olduğu sosyal medya mecralarında girişlerde ve sayfa gezintilerinde kullanıcılar sıkıntılar olduğunu ve sitelerin çok yavaş olduğunu belirttiler.

Yaşanan bu durumla ilgili konuşan hukukçular hem site sahibi şirketlerin yavaşlamayla ilgili hukuk mücadelesi başlatabileceklerini hem de internet dağıtımını yapan firmaya dava açılarak kullanılamayan sürenin para iadesinin alınabileceğini belirttiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.