celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 13 Temmuz 2021 65 Görüntüleme

Aralıklı Orucuyla Sağlığınıza Kavuşun

Diyet orucu konusunda en uzman kişilerden biri olan ve yıllardır bilimsel çalışmalar ile ispat etme konusunda şüphe içermeyen Canan Karatay diyet orucunu düzenli halde uygulayan kişilerden biri olarak bilinmektedir. Bu konuda örnek gösterilecek bir kişi olmasının yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarından da kurtulabileceğiniz konusunda birçok kez uyarıda bulunan isimlerden biridir.

Vücutta biriken fazla karbonhidrat kişide yeni bir döngü başlattığı için sağlık sorunları da beraberinde gelmektedir. Diyet orucu nedir kapsamında öne çıkan çok çeşitli diyet listelerine nazaran bu konuda bir sınırlama olmadığı bilinmektedir. Kişinin uygulayabileceği diyet çeşidi sayesinde daha sağlıklı bir yaşama kavuşması ve hastalıklarından kurtulması mümkündür.

Sağlığınıza Yeniden Kavuşun

Diyet orucu faydaları her insanın hayatına olumlu bir dokunuş yapabilecek durumdadır. Bu nedenle normal diyetlerden çok farklı bir düzene sahiptir. Tıpkı ramazan ayında vücudun belirli saatlerde aç kalması gibi benzerlik taşımaktadır.

Dini inanışların içinde yer alan bu döngü aslında sağlık yönünden de çok faydalı bir yapıya sahip olmasıyla bilinmektedir. Bu nedenle her insanın uygulaması gereken bir program olarak bilinmektedir. Dünyanın her yerinde farklı çeşitleri ile uygulanan diyet oruçları ise şu şekilde belirtilmektedir.

  • Gün aşırı diyet oruçları
  • Savaşçı tabiri ile belirtilen diyet orucu
  • 16/8 diyet orucu
  • 5/2 diyet orucu
  • Ye-dur-ye diyet orucu

Yukarıda belirtilen versiyonları dünya çapında hekimlerin reçetelerinde yer alan bir diyet tarzı olup sağlığına kavuşmak isteyen kişiler için en önemli adım sayılmaktadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.