celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 31 Mayıs 2022 19 Görüntüleme

Ay Burcu Nasıl Bulunur? Ay Burcu Nedir? Ne Anlama Gelir?

Şahsınızın ya da tanıdığınız birinin duygusal özelliklerini öğrenmek için, internet sitemizdeki Ay burcu öğrenme aracından faydalanabilirsiniz. Şayet Ay’ın hangi burçta olduğunu bilmeyi istiyorsanız doğduğunuz tarih, saat ve bölge bilgilerinizi bildirmeniz gerekiyor. Akabinde butona tıklayın. Ay burcunuz derhal hesaplanacaktır. Şayet başka bir kimseye ait Ay burcu raporu bilgilerine erişmeyi isterseniz ilgili kişinin doğum saatini, Ay’ın mevcut konumunu bilmek istiyorsanız bu güne ait zaman bilgilerini formdaki ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Bununla birlikte o an için Ay’ın bulunduğu burcu ve o burçta hangi anlamlarda yorumlandığını görebilirsiniz.

Tüm harita hesaplamalarında olduğu gibi, Ay burcunun bulunması için de doğum anına ait bilgilerin dakika bazında bilinmesi istenmektedir. Bu kısmın doğruluğu büyük öneme sahiptir, çünkü sadece küçük bir saat farklılığı çok farklı bir burca işaret edebilir, bu sebeple emin olmak adına kesinlikle titiz olunması gerekir. Kesin doğum saati bilgilerine sahip olduğunuzda, websitemizdeki gibi iyi bir hassas hesaplama sistemi doğru sonucu almanızı sağlayacaktır.

Ay’ın sembolik anlamda koruyucu olarak Güneş’in çevresinde turlaması ve Güneş’in ışıklarını bizlere ulaştırması gibi, haritamızdaki Ay da korunma yöntemlerimizi, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi bildirir.

Duygusal alanlardaki hayli konuda etki sahibi olan Ay’ın doğum haritasındaki pozisyonu astroloji uzmanının titizlikle inceledikleri başlıca konulardandır. Natal haritada, Ay’ın burçlara göre pozisyonu, bilhassa çevremize içgüdüsel manada nasıl reaksiyonlar verdiğimizi gösterir.

Ay burcumuz iç dünyamızı yönetiği için duygusal tepkilerimizle ilgi birçok olay Ay burcumuzla tam olarak alakalıdır ki, zevkine vardığımız şeyler hatta alışkanlıklarımız bile burçlardaki Ay’ımızın tesiriyle açığa çıkan konulardır. Hislerimiz üzerindeki sert ve kararlı etkisiyle yaşamımızın tüm yönlerini tam manasıyla etkileyebilir fakat, her şeyden önemlisi insanlarla sürdürdüğümüz ilişkileri etkilemesidir. Bir haritadaki Ay burcu yerleşimi aynı zamanda nasıl sevilmek istediğimizi, beslenme şeklimizi ve duygusal manada rahata erme alanlarımızı da biçimlendirir.

Bireysel Güneş Burcu Analizi Ücretsiz Hesaplama

Güneş, astrolojideki en güçlü etki olduğu gibi, doğum haritanızda da en önemsenen güç olarak kabul edilir. Güneş’in enerjisi, iç dünyanızla ve yaşadığınız sürece nereye doğru evrimleştiğinizle ilişkilidir. Kabiliyetlerinizi diğerleriyle ne şekilde etkileşime aldığınızı ortaya çıkarmakla beraber sahip olduğunuz şeylerin, hedeflediğiniz şeylerin ve benlik duygunuzun ana yapısıdır. Yaşlanma sürecinde, Güneş burcunuzla olan bağlantınız yükselir çünkü, gerçekte kim olduğunuz hususunda kendinizi daha iyi anlama olgunluğuna erişirsiniz. Güneş burcunuz temel kişiliğinizi ve yaşamınızın genel seyri içerisinde aynı kalan kişilik özelliklerinizi belirler. Bu özellikler sizin dünyaya ışıldadığınız görüntü, gerçek ve içteki parçanızdır. Gerçekte bir yıldız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin merkezinde bulunur ve buna paralel şekilde Güneş’in bulunduğu burcunuz da eşsiz kişisel merkezinizi şekillendirir. Temel kişisel özellikleriniz daha iyi bilmek için sitemizdeki Güneş burcu uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Merkür Burcu Hesaplama Uygulaması Ücretsiz

Merkür yerleşimimiz düşünce biçimimizi, yazarlıkla ilgili yeteneğimizi ve diğer insanlarla nasıl konuştuğunuzu söyler. Her burçta yorumlaması farklılık gösteren Merkür burcumuz, zeka anlamındaki donanımımızı ve bu zekayı nasıl aktive ettiğimizi gösterir. Astroloji haritasındaki Merkür, olayları öğrenme, bilgileri işleme ve insanlarla paylaşma şeklimizde etkisini gösterir. Merkür konumumuz iletişim yöntemimiz üzerinde tesirli olduğundan, ve düşünce sürecimizi temsil ettiğinden dolayı, hayatımızın tüm alanlarında etki sahibidir. Merkür pozisyonunuzdan ne tür etkiler aldığınızı anlamak için Merkür burcu bulma programımızı kullanıp ilgili tespiti yapmanız gerekir. İlk tanıştığımız kişinin, gerçekte Güneş burcuyla değil, Merkür burcuyla karşılanırız.

Bireysel Venüs Burcu Analizi Ücretsiz Hesaplama

Venüs Zodyak kuşağında seyir halindeyken, her gün ortalama olarak bir derece ilerler. Bu, her burçta hemen hemen bir ay geçirdiği manasına gelir. Bununla birlikte on sekiz aylık süre zarfında bir kez retro hareketi yapar ki, Venüs’ünüzün pozisyonunu belirlemenin en iyi yolu doğum haritanıza bakmak ve doğduğunuz günde hangi burçta olduğunu anlamak için bir Venüs burcu hesaplama programı kullanmaktır. Venüs burcumuz değerleri yönettiğinden maddi ve manevi varlıklarımızla ilişkilerimizin yöneticisidir. Bununla birlikte en önemlisi, Venüs burcumuz sevme ve romantizm tarzımızı, şefkat gösterme şeklimizi, aşka verdiğimiz önemi bildirir. Muhtemel aşkınızla aranızdaki uyumluluğu hesaplamak için Güneş burcundan hareket etmek eğlencelidir ancak, Venüs burcu doğrudan aşkı anlamanın en kesin yoludur.

Mars Burcu Hakkında Tüm Detaylar ve Özel Haritanız

Diğerlerine oranla Mars hızlı bir şekilde hareket eden bir gezegendir ve hangi tarihler arasında retro hareket ettiğine göre iki – yedi aylık süre zarfında burçları yönetir. Mars’ın tüm zodyağı tamamlaması yaklaşık iki sene sürer. Bu 2 yıllık döngüyü tam manada saptayabilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre farkındalık geliştirirseniz, ilerideki Mars etkisinde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yolla yönlendireceğiniz hakkında ipuçları almış olursunuz. Natal haritalardaki Mars’ın getirilerini anlamak, çalışma yönteminiz ve motive olmak için gereksinim duyduğunuz şeyler hakkında bilgiler verir. Bu bilgi, enerji düzeyinizi artırmanıza ve hayatınızı daha kolay hale getirmenize imkan tanıyabilir. Mars pozisyonunuzu hassas bie şekilde bulmak için Mars burcu hesaplama programı kullanılması gerekir.

Jüpiter Burcu Analizinde Neler Var? Nasıl Hesaplanır?

Bir haritadaki Jüpiter’i hesaplamanın çeşitli yolları vardır. Bir astroloji yazılımı kullanarak tek işlemle Jüpiter’inizin konumunu zahmetsizce hesap edebilirsiniz, tabiki gerekli tarih ve saati bilmeniz şarttır. Ayrıca bir Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihlere ​​de göz atabilirsiniz. Natal haritanız elinizdeyse Jüpiter konumunuzu buradan da tespit edebilirsiniz. Özellikle anlamlarıyla beraber bu konuma detaylıca göz atmak isterseniz Jüpiter burcu bulma uygulamamızdan faydalanabilirsiniz. Jüpiter burcunuzun konumu, hakkınızda fark edebileceğinizden daha fazlasını söyler, algı kapasitenizi genişletme ve bilincinizi yükseltme yöntemlerini ortaya çıkarır. Genişlemeyi ifade eden Jüpiter genelde bu özelliği ile birlikte üst düzeyde dürüstlük ahlakı da verir. Jüpiter burcunuzu haritanızda anlamak, hayatınıza daha fazla şans davet etmenize de imkan tanır.

Satürn Burcunuz Dış Görüntünüze Ne Kadar Yansıyor?

Astrolojik bir doğum haritasında Satürn burcu, kendi sınırlamalarımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluklarımızı işaret eder. Satürn’ün bulunduğu burç sorumluluklarımızla olan ilişkimizi açıklayabilir ve bununla birlikte, doğal manada ifade etmekte zorluk çektiğimiz ve üstelik karakterimizin bir parçası olarak kabullendiğimiz özellikleri de gösterir. Bir kuşak gezegeni olarak Satürn, bir burçta ortalama iki buçuk yıl kalır ve doğum anındaki burca geri gelmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman sürer. Astrolojide bu ana Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir olgunluktur. Bu, benzer yaştaki insanların birbirine benzer yaşam dersleri öğrendiği anlamındadır. Sitemizdeki Satürn burcu hesaplama programı vasıtasıyla Satürn’ün bulunduğu pozisyonu hesaplayabilirsiniz.

Doğum Haritası (Natal Harita) Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Astrolojik harita çıkarmak birçok deneyim ve bilgi sayesinde mümkün olan, son derece zor ve karmaşık bir iştir. Bu nedenden dolayı bir kişinin kendisine ait doğum (natal) haritasını çıkarması, gerekli astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece imkan dahilinde değildir. Sevindirici haber şu ki, günümüzde bu hesaplamaları kolayca yapabilen bilgisayar programları oluşturulmuştur. Biz de uygulamamızı kendinize ait doğum haritasını kolaylıkla çıkarabilmeniz amacıyla tasarladık.

Ephemerisler (gök günlüğü) belirli bir tarih için Güneş, Ay, Venüs vb. gezegenlerin pozisyonlarını tespit etmek için kullanılan tablolardan oluşur. Bu bilgilere bakarak, burç konumlarını görebilirsiniz yine de, gerek haritayı tam olarak çıkarmak ve gerekse elde ettiğiniz verileri okuma ve yorumlama kısmında tıkanıklık yaşayabilirsiniz. Harita işaretlerinin okunması ancak astrolojik donanımlara sahip kişilerce yapılması mümkün olan son derece zor bir iştir. Bu alanda bir uzmandan profesyonel destek alabilir sitemizde sunduğumuz ücretsiz hesaplama programından yararlanabilirsiniz.

Doğum haritası çıkarılması için ihtiyaç duyulan verilerin doğru olması kesinlikle önemlidir ki, bazı durumlarda üç beş dakikalık yanlışlığın bile tüm astrolojik konumları etkileyeceğini unutmamak gerekir. Bir astrolojik haritanın oluşturulabilmesi ve işaretlerinin yorumlanabilmesi için, doğumun gerçekleştiği anın tam olarak bilinmesi şarttır. İnternet sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası hesaplama programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak giriş sağlayacağınız bu bilgilere göre kişiye özel yıldız haritası sonucunu anlamlarıyla beraber vermektedir.

Yıldız haritalarının kısmen yoruma dayalı kısımları olmakla birlikte, aslına bakarsanız genellikle çok yakın anlamları ifade eder. Bu yüzden yüzde yüz olmamakla birlikte farklı astrologların yorumlamaları bir birleri ile örtüşür.

Astroloji dalında uzman olmasanız da şahsınıza özel detaylı ve yorumlu yıldız haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için sadece doğum gününüze ilişkin gün, ay, yıl ve saat bilgilerini ve doğduğunuz şehrin coğrafi konumunu formdan seçmeniz yeterlidir. Haritamı hesapla butonunu tıkladığınızda saniyeler içerisinde haritanızı görebilirsiniz.

Yıllar önce ileri düzey astroloji bilenlerin gök günlüğü (ephemeris) kullanarak uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, bu asırda teknoloji nimeti sayesinde kesin bir doğrulukla çıkarmak ve tüm detaylarını hızlıca görmek mümkün hale geldi.

Doğum haritası bir kimsenin doğduğu zamanda bulunduğu şehre göre astrolojik etkileri olan Güneş, ay ve diğer gezegenlerin dağılımlarını işaretlemeye yarayan bir haritadır.

İnternette yayın yapan pek çok yıldız haritası uygulamasıyla karşılaşıyoruz. Bu sitelere göz attığımızda, çoğunun sadece işaret ve sembolleri gösterdiğini, ancak bu ifadelerin hangi yön ve alanda yorumlanacağını herkesin anlayacağı biçimde açıklamakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Halbuki yeterli astrolojik bilgiye sahip olmayanlar yorumlu doğum haritası analizlerine gereksinim duyarlar. Bu nedenledir ki astroasist.com olarak detaylı açıklamaları sunan bir ücretsiz doğum haritası servisi olarak yayın yapıyoruz.

En kısa tarifiyle ücretsiz bir yıldız haritası astroloji sahasında uzmanlaşmış kişilerin sahip oldukları bilgi ve becerilerin gelişen teknoloji sayesinde bilgisayar yazılımlarına aktarılarak sunulan şeklidir.

Güneş ve diğer gezegenlerin konumları her dakika değişse de, kişisel astrolojik doğum haritaları doğum anına ait gökyüzünün bir resmi niteliğinde olduğu için sabittir.

Yükselen Burç Tüm Burçların Yorumları

Birinci evdeki burcun ne mana taşıdığı ve hangi özellikleri kattığı, hesaplama işleminden elde edilen bilgilerle beraber verilmektedir. Bir natal haritada yükselen burcun önemi dış burçtan (Güneş burcu) bile fazladır diyenler çoğunluktadır. Çünkü yükselen burç (1. Ev) tespit edildiğinde tüm yıldız haritasının diğer ayrıntıları da çıkarılabilecek demektir. Astrolojide bir kural olarak öngörüler muhakkak 1. Evde yerleşen burca göre yapılır. Sadece bu bile 1. Evin ne denli önemli olduğunu anlamamıza yarayan yeterli bir göstergedir aslında. Doğum saati ve yerinizi girip mutlaka yükselen konumunuzu tespit edin. Bu, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, dış dünyaya nasıl göründüğünüzü daha çabuk bilmenizi sağlar.

1. Evin tespiti için gök günlüklerinden yararlanılır. Bu tablolar sıradan insanlar için anlaşılması mümkün olmayan karmaşık bilgiler içerir. Bu verilerden yararlanabilmek için astrolojik anlamda uzmanlık düzeyinde bilgi ve beceri sahibi olmak gerekir. Bu konuda en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında uzman bir astrologtan profesyonel hizmet almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Tamamı ücretsiz astroloji uygulamamızı da bu niyetle güvenerek kullanabilir, 1. Evinizi net bir kesinlikle öğrenebilirsiniz.

Yükselen burç doğum anınızda bulunduğunuz coğrafi konuma göre, doğu ufkunda yükselmekte olan burca verilmiş olan isimdir. 12 evlik astrolojik sisteme göre tertiplenmiş olan yıldız haritanızdaki birinci evinizdir. Çoğunlukla insanlar kendilerini Güneşin bulunduğu burca göre tanımlasalar da, dışarıdan bakılınca dışarıdan bakılınca daha farklı şekilde görünürler. Çünkü karşıdan görünüş tam olarak yükselen burcumuz ile ilgilidir.

Bildiğiniz gibi, gün ışığından daha çok yararlanmak adına belirli zamanlara göre saatler bir saat ileri veya geri alınır. Son senelerde bizim ülkemizde bu yöntem kullanılmasa da, ASC (Ascendant) burcu bulunacak kişinin doğduğu yıl içerisinde bu tür bir uygulamanın var olup olmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplamalar bu parametreye göre yapılmalıdır.

Web sitemizin hesaplama aracıyla, herhangi bir astroloji bilgisine sahip olmasanız bile yükselen burcunuzu (1. Ev) hesaplayabilirsiniz. İzleyeceğiniz yol oldukça basit. Tabi ki doğduğunuz saati doğru bir şekilde bilmeniz şartı ile. Sistemimizdeki yükselen burç bulma formuna, doğum saatinizi doğduğunuz lokasyonu girin, devamında beliren göster butonunu tıklamanız yeterlidir.

İnternette yükselen burç bulma yolları ile alakalı araştırma yaparken aynı yetersiz bilgileri veren tablolarla karşılaşmışsınızdır. Yükselen burcun tespit edilmesi konusunda net bir sonuç ortaya koyan sanıldığı gibi basit bir yükselen burç bulma tablosu yoktur esasında. İncelediğiniz bir cetvelde, coğrafi koordinat yok ve yalnızca Güneşin konumu ve 2 saatte bir yükselen burçlar sıralanmışsa itibar etmeyin. Çünkü en doğru yükselen burç hesaplama işlemlerinde koordinat bilgisi, yerel saat farkı ve bununla birlikte yaz saati uygulaması kesin öneme sahiptir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.