celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 5 Mart 2021 64 Görüntüleme

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Diş hekimliği eğitiminin devamında verilen ve bir uzmanlık alanı olan ortodonti diş estetiği, dişlerin işlevleri, hizalanmaları, çeneye yerleşme durumları ve çenedeki konumlandırmalarını inceler. Bu alanın uzmanlarına ise ortodontist uzmanları denir.

Diş teli tedavisini uygulayan uzmanlar ortodontistlerdir. Kayıp dişler nedeniyle oluşan kaymalar ve kaymalar sonucu oluşan boşlukları düzeltme, çene yapısından dolayı sıralı olmayan dişleri düzeltme ve çapraşık diş yapısını tedavi etme diş telleri vasıtasıyla yapılır. Diş telleri modern tıpla beraber son derece gelişmiş ve daha estetik, rahatsız etmeyen bir yapıya bürünmüştür.

Diş teli tedavisi olmak isteyenlerin kişilerin en çok merak ettiği konuların başında diş teli fiyatları gelmektedir. Sabit olmayan ve değişkenlik gösteren diş telinin fiyatlarını etkileyen faktörler nelerdir beraber kısaca göz atalım.

– Öncelikle bu tedavinin meslek kuruluşu tarafından belirlenmiş bir taban fiyatı vardır. Bu taban fiyat nedeniyle diş hekimi istese de size alt limitin altında bir fiyat veremez.

– Diş teli tedavisinde kullanılan, aynı işlevi gören; fakat menşei ve markası farklı olan ürünler vardır. Bu ürünlerin farklılıkları, kalitesi diş teli fiyatlarını etkilemektedir.

– Ülkemizde her sektörde olduğu gibi diş teli tedavisinde kullanılan malzemeler de ithal edildiği için fiyatlar döviz kurlarına direkt olarak bağlıdır. Dövizdeki dalgalanmalar diş teli fiyatlarını direkt olarak etkilemektedir.

– Diş teli uygulanacak dişlerin yapısı, kaç dişe uygulanacağı gibi detaylar tedavi sürecini ve fiyatı etkilemektedir.

– Diş teli tedavisi esnasında çene iskeletinde de bir tedavi uygulanması gerekiyorsa bu direkt olarak fiyata yansımaktadır.

– Dişlerin ayrıklığı var mı, yoksa sadece düzensiz dizilime mi sahip gibi soruların cevapları da diş teli fiyatlarını etkilemektedir.

Bütün bunların yanı sıra doktorun meslekteki kariyeri, tedavi uygulanacak hastane ya da polikliniğin ismi gibi detaylar fiyat üzerinde etki gösteren önemli faktörlerdendir. Ayrıca dişlerin durumuna göre doktorun belirleyeceği bir periyodik muayene süreci olacaktır. Bu her ay olacağı gibi 2 ayda bir ya da daha farklı periyotlarda olabilir. Doktorunuza bütün bu tedavi sürecinde kaç kere muayene olmaya gideceğiniz diş teli fiyatlarına etki edecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.