celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 23 Mart 2021 57 Görüntüleme

Güvenilir Online Alışveriş Uygulamaları Hangileridir?

Online alışveriş özellikle son yıllarda hayatımızın her alanına giriş yapmayı başarmıştır. İnsanlar günlük market alışverişlerini bile online olarak sipariş etmeye başlamış ve pek çok yeni firma ve site kurulmuştur.

İnternetten bir ürün satın almak istediğimizde seçeneklerimiz çok fazladır ve aynı ürünü alabileceğimiz onlarca farklı site bulunur. Burada dikkat edilmesi gereken husus alışveriş yapacağınız sitenin güvenilir olduğundan emin olmaktır. Bunun için bazı konulara dikkat etmek gerekir. Örneğin site SSL sertifikasına ve 3D secure ödeme yöntemine sahipse güvenilir demektir.

Fakat yalnızca bununla bitmez. Alışveriş yapmak istediğiniz sitenin online ödeme özelliği olması bankalarla anlaştığını gösterir. Bankalar da eğer bir siteyle anlaşacaksa öncesinde inceleme yaparlar. Bu seçeneğe bakarak da sitenin güvenilir olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Ülkemizde hem yurt dışına bağlı hem de yerel olan birçok alışveriş sitesi vardır. En güvenilir ve bilindik olanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hepsiburada
  • Gittigidiyor
  • Amazon
  • AliExpress
  • N11
  • Çiçeksepeti
  • Ebay
  • BPazar

Daha pek çok site vardır ve bazı siteler her ürünü değil de konsept olarak tek ürün üzerinden satış gerçekleştirirler. Bünyesinde market ürünlerinden beyaz eşyaya kadar her çeşit ürünü barındıran sitelere pazaryeri denir. Bu sitelerden alışveriş yaptığınızda girdiğiniz tüm kişisel bilgiler koruma altındadır ve kimseyle paylaşılmaz.

Hepsiburada gibi sitelerde elektronik eşya, hediyelik eşya, market alışverişi gibi çok kapsamlı seçenekleriniz vardır. Dışarıya çıkıp yapacağınız alışverişlerde harcayacağınız miktardan daha uygun fiyatlarda satın alabilirsiniz. Çeşitli indirimler ve kampanyalar olur ve taksit imkanı da sunarlar.

Alışveriş sitelerinden sipariş verdiğinizde ürün anlaşmalı kargolar ile gönderilir ve en kısa sürede adresinize teslim olur. Teslim olana kadar gönderi takip numarası ile her adımı izleyebilirsiniz.

Online Alışverişin Avantajları

Online alışveriş sitesi sayesinde milyonlarca farklı ürüne günün yirmi dört saati ulaşım sağlayabilirsiniz. Sipariş vermek istediğinizde gece ya da gündüz fark etmez ve siparişin birkaç gün içerisinde teslim olur.

Ülkemizdeki bilindik sitelerden alışveriş yapan milyonlarca insan vardır ve eğer ilk kez online bir siteden alışveriş yapacaksanız internette arama yaparak kullanıcı yorumlarını ve şikayetlerini okuyabilirsiniz. Son yıllarda yerli olarak kurulan birçok site de online hizmet konusunda dünyaya örnek olmuştur. Gittigidiyor gibi siteler siparişlerini en fazla 15 dakika içerisinde getirerek insanların markete gitme alışkanlıklarını bile online işlemlere dökmesini sağlamıştır.

Güvenli alışverişin şartlarından biri olan tüketici hakları da son yıllarda kapsamları genişletilerek güncellenmiştir. Online alışverişinize başlarken tek yapmanız gereken bilindik bir siteden alışveriş yapmak ve adresin doğru olduğundan emin olmaktır. Çünkü bazı dolandırıcılar popüler bir alışveriş sitesinin isminde tek bir harf değiştirerek sahte siteler kurabilmektedir.

Alışveriş yaparken kredi ya da banka kartı bilgilerinizi kaydetmemeniz sizin için avantajlıdır çünkü mobil cihazlarınız çalınırsa bilgileriniz güvende olur. Pazaryeri sitesi bünyesinde bulunan her çeşit ürün sıfır ve garanti belgesi ile tüketiciye ulaşır. Tüketicinin 15 gün içerisinde iade etme hakkı vardır.

Ülkemizdeki güvenilir alışveriş sitelerinin bu kadar popüler olması insanlara zaman kazandırması ve daha uygun fiyatlara alışveriş yapabilmeyi sağlamalarından kaynaklanır. İnsanlar için teknolojiler çağında en önemli husus zamandır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.