celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 7 Mayıs 2021 28 Görüntüleme

Evde bakım maaşı yattı mı? 6 Mayıs 2021 evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Mayıs ayına girilmesiyle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç kimselere bakan vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Vatandaşlar, memur maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin Ramazan Bayramı öncesinde yatırılacak olması nedeniyle engelli ve evde bakım maaşlarının da erken yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor.

Tam bu noktada bakım maaşlarının yatacağı tarih hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, ‘Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller hangileri?’ sorularına yanıt arıyor.

Evinde yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç kimselere bakan vatandaşlara ödenen evde bakım parasının yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden veya SMS yöntemi ile sorgulanabiliyor

Peki, Evde bakım maaşı yattı mı? 6 Mayıs 2021 evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? 6 Mayıs 2021 Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yatırılıyor ve bu yardım il il sorgulanıyor.

Her ayın 15’i itibarıyla hesaplara yatan evde bakım maaşı ödemelerinin bayram nedeniyle öne çekilmesi ile ilgili Bakanlıktan bir açıklama gelmedi.

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemelerini, e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

  • TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapın.
  • Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.


SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alan kişiler, sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir.

Ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Geçen yıl temmuz-aralık döneminde bin 544 TL olan engellilerin evde bakım yardımı, ocak ayından itibaren haziran sonuna kadar 1.657 lira olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kaliteli İPTV Hizmeti

Kaliteli İPTV Hizmeti