celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 7 Şubat 2022 12 Görüntüleme

Tekirdağlı balıkçılar umutlarını karidese bağladı

Tekirdağlı balıkçılar ocak ayında uygulamaya konan karides, dil ve pisi balığı av yasağının kaldırılması ve havaların da düzelmesiyle birlikte yeniden denize açıldı.

Bu yıl denizden bekledikleri balık bolluğunu bulamayan balıkçılar umutlarını karidese bağladı. Tekirdağ’da 35 yıldır balıkçılık yapan İdris Şeremek havaların düzeldiğini, ancak bazı meslektaşlarının artan maliyetler nedeniyle avlanmaya çıkmadığını söyledi. Geçen sezonunun çok bereketli geçtiğini hem Karadeniz hem de Marmara’nın balıkçıların yüzünü güldürdüğünü söyleyen Şeremek şöyle konuştu:

“Bu sezon çok ümitliydik denizden. Geçen yıl çok palamut olmuş arkasından hamsi, çinekop olmuş adeta balıkçının yüzü gülmüştü. Karadeniz şov yapmıştı. Marmara yine balıkçılar için güzeldi. Fakat bu sene geçen sene gibi aynı sezon aynı heyecanla hazırlıklarımıza başladık ama aradığımızı bulamadık. Şu anda balık var ama az var. Yani bol bereketli motora dola dola havuza balık doldurup getirip de her sınıf insanlarımız yiyecek kadar balık yok. Şimdi istavritin kasasını bizden 150 liradan alıyorlar. Tezgahlara bak kilosu 150, 100, 60 lira. En düşük balık 50 lira. Bizden balık çıktıktan sonra 5 tane el değiştiriyor en azından. Hamal biziz, bütün yük omuzlarımızda gece, gündüz. Soğuk, sıcak demeyiz herkes bizim sırtımızdan geçiniyor.”

‘EN BÜYÜK UMUDUMUZ KARİDES’

Marmara Denizi’nden yakaladıkları karideslerle barınağa dönen balıkçı Anıl Pehlivanoğlu, “Havaların düzelmesiyle tekrar balığa çıkıyoruz. Şimdi en büyük umudumuz karides. Balık var ancak az. Yine de buna şükür diyoruz” dedi.

Balıkçılar yakaladıkları karidesleri teknelerinde ayıklayıp tezgahlara gönderiyor. Karides tezgahlarda kilosu 100 liradan satılıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.