celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 9 Ekim 2022 15 Görüntüleme

Bakan Nebati açıkladı! Esnafa destek paketi geliyor: İşte beklentiler

Geçtiğimiz gün Batman’a ziyaret gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, burada esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.Esnaf ziyaretinde talepleri dinleyen Bakan Nebati, “Esnafımızı rahatlatacak paket yolda geliyor. Esnafımızı rahatlatacağız. Cumhurbaşkanımız açıklayacak” dedi.

Peki esnafa yapılması planlanan paketin detayları ne? Konuyla ilgili merak edilenleri Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken CNN Türk canlı yayınında anlattı. Palandöken şu ifadeleri kullandı:

ESNAFA MÜJDE NE OLABİLİR?

“Esnafın borçlanma ile ilgili bozulan yapılandırmalarının devamını sayın Bakan anlattı. İkincisi krediye ulaşmaktaki sicil düzelme, bunlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor sayın Bakanla. Esnafa işyeri kredilerinin miktarının artmasıyla ilgili KOSGEB destekli kredilerin talebinde bulunduk ama en önemlisi devlet bir taraftan kredi veriyor bir taraftan özel bankalar esnafa kredi vermiyor ve çeşitli problemler çıkarıyor. 

Esnafın en önemli sorunu bölgesel sorun. Perakende yasası gelmedi, diğer torba kanun geldi esnaf bunu da bekliyor. Bakan tahmin ediyorum ki sicil düzeltme ile krediye ulaşmadaki sıkıntının önünü açacak. 

‘5 MADDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ARZ ETTİK’

Birincisi krediye ulaşmadaki sicil düzeltme olmazsa olmaz. TESK’in genel kurulunda sayın Cumhurbaşkanına arz ettik. Esnaf beklentisi var dedik. 1 çalışma gün sayısı, yanında çalışan 7 bin günde esnaf 9 bin günde emekli oluyor. Sigorta primlerinin yüksek olmasıyla ilgili, kredilere ulaşmadaki problemin ortadan kalkmasıyla ilgili, perakende yasası ile ilgili 5 maddeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz ettik. Bu taleplerimiz karşılık bulacak diye beklenti içerisindeyiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.