celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 12 Aralık 2022 7 Görüntüleme

TBMM’de bütçe görüşmeleri! Bakan Nebati’den önemli açıklamalar

Bakan Nebati’nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Tam 9 çeyrekte kesintisiz büyümeyi başardık.

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu düşünenlerler tarihe yön verenleri ayıran özellik işte tam buradadır. Bizler Tükriye Ekonomi Modelini ortaya çıkardık. İstihdamı arttırmak bizim için hayati öneme sahiptir. Tabi güçlü ihracat ve turizm ekonomimizi destekleyeme devam ediyor.

Savaş başlarken bir çok yorumcu Tükriye’de turist sayısının azalacağını söylüyordu ancak bir tarih yazdık Türkiye en çok ziyaretçi çeken 4. ülke oldu.

Tüm zorluklara kalıcı sorunlar buluyor. İsabetçi politikalarımızla ürün çeşitliğini artacağız.

Bizler enflasyonla mücadelemizi insan odaklı yaklaşımla sürdürmeye devam ediyoruz. Yıllık enflasyon Kasım ayı zirvesinden gerilemeye başlamıştır. Türk Lirasında kalıcı olan seyir bunu sağlamıştır.

Önümüzdeki dönemde Türkiye yüzyılına yakışır şekilde ülkemizi en önemli sanayi ve finans yerlerinden birisi haline getireceğiz.

Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat bizim olmazsa olmazımızdır. Bu kapsamda özkaynak kullanımı teşvik eden vergisel düzenlemeleri teşviklendirdik.

1929 buhranından sonra dünyanın yaşadığı en zor 2-3 yılını yaşıyoruz. Bu saydıklarımı bu zorluk arasında yapıyoruz. O kadar çok şeyin üstesinden geliyoruz ki artık kolaylamaya başladık.

Halka arzlarla birlikte borsamızda işlem gören şirket sayısı 480’e ulaştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.