celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 3 Ocak 2024 28 Görüntüleme

Sanat ve bilgi ekonomisi

Değişen bilançolarda ekonominin açıkladığı ekonomik göstergeler yatırımlarımıza yön veriyor. Çeşitli araçlar kullanılarak ölçülen ve bu ölçümlerin sonuçları olarak ifade edilen göstergelerle çalışıyoruz.

Doğru analiz ile doğru sonuçlara ulaşılır. Peki doğru analiz yöntemleri nelerdir ve analizde hangi araçlar kullanılır? Analiz nasıl yorumlanmalıdır? Konular ve konular arttıkça ekonomi de sanat ve bilgi alanına dahil olur. Sadece bilgiye ya da sadece sanata odaklanmak yerine, doğru bilgiyi ve estetik sanatı bulabileceğiniz tüm konulara odaklanmak istiyoruz. Ama bilim insanları, ünlü isimler ve unutulmaması gereken kişiler de burada kendine yer buluyor. Sizlere biyografiler ve diğer faydalı bilgileri sunarak, sürekli olarak dipsiz internette okyanuslara açılabileceğimiz bir delik arıyoruz. Bilgi tabanınızı genişletmeniz gereken ve en azından aşina olmanız gereken konuları sizlere sunuyoruz.

Sanat ve bilgi ekonomisi

Oldukça karmaşık ve hassas dengelere dayanan iktisat teorisi hakkında size genel bilgi vermek için çeşitli iktisat makalelerini bir araya getiriyoruz. Kazandığınız parayı dilediğiniz gibi harcayabileceğiniz gibi çalışırken de yatırım yapabilirsiniz. Hisse senedi, tahvil, repo, altın ve diğer yatırım araçları hakkında bilgi sahibi olmanız ve gerekli aksiyonları almanız durumunda paranızın da değeri artacaktır.

Yatırım aracı olarak altın

Aslında altın, oranı belirten bir yatırım aracı olarak da düşünülebilir. Şimdiye kadar ülkelerin para birimlerini Bretton Woods sistemi aracılığıyla ortak bir para birimine bağlamaya yönelik girişimlerde bulunulmuştu. Kabul edilen birim olarak altın belirlendi. Ülkenin para birimleri altınla aynı hizaya gelmeye başladı. Dolayısıyla altının fiyatı sadece arz-talep dengesi tarafından değil aynı zamanda petrol fiyatı vb. tarafından da belirleniyor. Diğer faktörlerden de etkileniyor.

Stoklamak
Devlet ve özel şirketler likidite sıkışıklığını önlemek, yatırım yapmak, dünyaya açılmak ve büyümek için hisse ihraç ediyor. Şirketler çeşitli prosedürleri takip ettikten sonra hisse ihraç edebilirler. Hisse senetleri aynı zamanda kişiye sahip olduğu hisselerin yüzdesine göre şirkete hissedar olma hakkı da verir.

yükümlülük
Devletin iç borçlanmada kullandığı yöntem budur. Genellikle tahvilin faiz gelirine ilişkin bir miktar garanti sunar. Bu nedenle tahviller daha güvenli bir yatırım aracıdır.

Yukarıdaki konularda genel bilgiler vermeye çalıştık. Yazılarımızı okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilginin bilim ve sanatla buluştuğu yerde olmaya devam edeceğiz. İktisat da bir sanattır. Buna parayı kullanma sanatı da diyebiliriz. Sanat ve bilgi ekonomi yazıları da yayınlayacak.
Eşsiz bilgi sanatıyla uğraşmak bize zevk veriyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Vana ceketi

Vana ceketi