celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 7 Nisan 2021 28 Görüntüleme

Xiaomi, elektrikli otomobilinin hangi fiyat aralığında olacağını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde elektrikli otomobil pazarında ben de varım diyen Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, yeni aracı hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Diğer şirketlerden farklı olarak, elektrikli araç projesi hakkında hiçbir bilgiyi saklama ihtiyacı duymayan Çinli şirket, otomobilin hangi fiyat aralığında olacağını da resmi ağızdan açıkladı.

Xiaomi’nin 11. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde sahne alan şirketin kurucusu Lei Jun, satışa çıkaracakları aracın türüne ve fiyat aralığına değindi. Yapılan açıklamaya göre otomobil, orta ve üst segment aralığında olacak.

XIAOMI ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİN FİYAT ARALIĞI

Xiaomi markalı otomobilin bir sedan veya SUV olacağını dile getiren kurucu Lei Jun, aracının fiyatının15 bin ila 45 bin dolar arasında bir yerde olacağını açıkladı.

En çok merak edilen sorulardan biri de Xiaomi’nin elektrikli otomobilinde kendi markasını mı kullanacağı, yoksa yeni bir alt marka mı oluşturacağı? Aslına bakacak olursak, bu konuda atılmış henüz net bir adım yok.

Ancak Çinli şirket, sosyal medya kanallarıyla kullanıcılarının nabzını ölçmeye devam ediyor. Çinli sosyal medya platformu üzerinden birçok anket yayınlayan Xiaomi, ilk elektrikli otomobil hakkında kullanıcıların fikirlerini alıyor.

Yapılan anketlere göre kullanıcılar, şirketin ilk elektrikli otomobilinin Xiaomi adını taşımasını ve 15 bin – 22 bin dolar bandında satışa çıkmasını istiyor.

XIAOMI’NIN SEKTÖRDE HEDEFİ BÜYÜK

Elektrikli otomobil pazarında rakiplerinden geride kalmak istemeyen Xiaomi, kesenin ağzını sonuna kadar açmış durumda. Şirket, bu pazara önümüzdeki 10 yıl içinde toplam 10 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.