celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 7 Mayıs 2021 56 Görüntüleme

‘Karaçam ve göknar’ın ahşap kalitesine uluslararası onay

Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, yerli iğne yapraklı ağaç türleri “karaçam” ve “göknar”dan elde edilen ahşap ürünlere, Avrupa Standartlar Komitesi (CEN) tarafından onay verildi.

Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, müdürlük tarafından “Yerli İğne Yapraklı Ağaç Türlerimizin Mukavemet Sınıflarının Belirlenmesi-1-Karaçam ve Göknar Projesi” hayata geçirildi.

“TS EN 1912” ve “TS EN 338” STANDARTLARI

Projeyle Türkiye’ye ait asli iğne yapraklı ağaç türlerinden elde edilen yapı kerestelerinin ulusal standart “TS 1265″e göre görsel kalite sınıflarının belirlenmesi, söz konusu standardın görsel kalite sınıfları ve direnç sınıfı karşılıklarının Türkiye adıyla bütün Avrupa’da geçerli “TS EN 1912” ve “TS EN 338” standardında yer almasının sağlanması amaçlandı.

EUROCODE 5 KAPSAMINA ALINDI

Yerli iğne yapraklı ağaç türlerinden karaçam ve göknara, CEN tarafından onay verildi ve bunlar “EUROCODE 5” kapsamına alındı.

Onayla birlikte yerli iğne yapraklı ağaç türlerinden elde edilen yapı kerestelerinin “EUROCODE 5″e göre ahşap yapılarda taşıyıcı eleman olarak kullanılabilmesi için gerekli teknik altyapı sağlanmış oldu.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.