celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 19 Ocak 2023 20 Görüntüleme

Yangınla mücadele projesi örnek oldu

WEF’in zirve kapsamında yayınladığı “Orman Yangınlarıyla Mücadelede Sonraki Aşama: FireAId Pilot Projesi ve Ölçeklendirme” adlı özel raporda, FireAId’in yangınlarla mücadelede veri temelli yapay zekâ teknolojisi ile kurumlar ve hükümetler için çok önemli bir platform görevi üstlendiği duyuruldu. Davos’taki özel panelde Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şunları dile getirdi:

“KoçDigital şirketimizdeki çalışma arkadaşlarımın üstün gayretleriyle, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz FireAId projemiz ile WEF’in San Francisco’daki Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi Platformu’nda dünyamız için çok önemli bir inisiyatife öncülük ediyoruz. İklim krizinin en belirgin sonuçlarından biri olarak sayıları giderek artan orman yangınlarını yeni bir küresel sorun olarak kabul etmemiz gerekiyor. Dijital dönüşümü iş stratejilerimizin temeline konumlandırıyoruz. Bu kapsamda gelişmiş veri analitiği yetkinliklerimizi yangınlarla küresel mücadeleye destek vermek için seferber ettik.”

FireAId’de 14 farklı veri seti içinden 400’den fazla değişkenin kullanıldığını belirten Çakıroğlu, modelin kamu kurumlarının yangınla mücadelede veriye dayalı karar almalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.