celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 19 Ocak 2023 32 Görüntüleme

Milyarderlerden Davos’a çağrı var: Bize servet vergisi şart

Dünya genelinde büyük servet sahibi 200’ün üzerinde kişi İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılan liderlere açık bir mektup yazarak, “Ultra zenginlerden vergi alın ve bunu hemen şimdi yapın” dedi.

CNBC’nin haberine göre aralarında Disney’in varislerinden Abigail Disney ve oyuncu Mark Ruffalo’nun da olduğu 206 isim dün liderleri halkın yaşam maliyetini hafifletmeye yardımcı olmak için aşırı servetle mücadele etmeye ve aşırı zenginleri vergilendirmeye çağırdı.

Mektupta, “Bu basit, sağduyulu bir ekonomik çağrı. Bu hepimizin hak ettiği, ortak iyiliğimiz ve daha iyi bir gelecek için bir yatırım. Milyonerler olarak bu yatırımı yapmak istiyoruz” denildi.

Zenginle fakir arasındaki uçurumun aşırı boyutlara vardığı vurgulanan mektupta ultra zenginlerden ‘Servet Vergisi’ alınması istendi.

‘Sıradan aileler zorda’

Geçen yıl da benzeri bir çağrıda bulunan, çoğunluğu ABD’li ve İngiliz olan imzacılar Aşırı Servetin Maliyeti adlı web sitesinden yaptıkları açıklamada artan yoksullukla beraber servet eşitsizliğinin de genişlediğini belirtti. Açık mektupta şu sözlere de yer verildi:

“Son 50 yılda zenginlik hep yukarıya doğru aktı. Son birkaç yılda bu eğilim çok hızlandı. Salgının ilk iki yılında dünyanın en zengin 10 ismi servetlerini ikiye katlarken, dünyanın yüzde 99’unun geliri düştü. Milyarderler servetlerinin trilyonlarca dolar arttığını izlerken, sadece yaşam maliyeti bile artık dünya çapında sıradan aileleri çok zorluyor. Çözüm açık. Siz, küresel temsilcilerimiz, bizi, ultra zenginleri vergilendirmelisiniz ve buna şimdi başlamalısınız.”

İngiliz milyoner Phil White dün Davos sokaklarında elinde zenginlere servet vergisi getirilmesi çağrısı yapan bir pankartla dolaştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.