celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Sağlık 29 Eylül 2023 21 Görüntüleme

Yemekten hemen sonra kahve içilirse ne olur? 40 yıllık hatırın bilinmeyen 4 zararı

1- Cildinizi kurutur

Bir fincan lezzetli kahve sabahları sizi uyandırabilir ve sağlığınıza pek çok açıdan fayda sağlayabilir. Ancak bunu doğrudan yemekten sonra içmek vücudunuzun yiyeceklerden tüm besinleri almasına izin vermez ve demir emilimini yüzde 80 oranında azaltabilir. Vücudunuz yeterli miktarda demir alamadığında bu durum sizi çeşitli şekillerde etkiler ve bu zararlar ilk önce cildinizde görülmeye başlar. Normalden daha solgun ve kuru hale gelebilen cildinizde kırışıklıklar daha belirgin hale gelir.

2- Dişlerinizi sarartır

Yemekten hemen sonra kahve içmek, vücudunuzun kalsiyum da dahil olmak üzere diğer vitaminler, mineralleri emmesine engel olabilir. Ter ve idrar yoluyla kalsiyum kaybederiz ve kalsiyum kaybeden vücut, kemiklerden ve dişlerden kalsiyum alarak vücuttaki işleyişi devam ettirmek ister. Bu da sonunda dişlerinizi kırılgan hale getirebilir ve diş etlerinizin tahriş olmasına neden olabilir.

3- Kötü kolesterol düzeyini artırır

Çeşitli araştırmalar, kahvede bulunan yağların vücudun kolesterolü düzenleme yeteneğini olumsuz yönde etkilediğini ve bu durumun kolesterolü yükselttiğini ortaya koydu. Normal şartlarda pek de kolesterol dostu olmayan kahveyi bir de yemeğin hemen peşine içtiğinizi düşünün.

4- Saçınızın dökülmesine neden olur

Gün içinde dengeli beslenseniz bile yemekten hemen sonra kahve içme alışkanlığı, sağlıklı beslenme çabalarınızı sabote edebilir. Çünkü yemekten hemen sonra bir fincan kahve içmek birçok önemli mineralin vücuttaki emilimini azaltır. Bu da saçların dökülmesinde başrol oynar.

Vücudunuz demirden yoksun olduğunda kanınızın, vücudunuzdaki saç büyümesini uyaran hücreleri onaran oksijeni taşıması zorlaşır. Bu da saç derinizin sağlığını etkiler ve sonunda saç dökülmesine neden olabilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.