celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 16 Şubat 2017 255 Görüntüleme

İç Savaş Söylemi İstifaya Neden Oldu

Referandum tartışmalarının devam ettiği son günlerde AK Parti'nin Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in sözleri bir anda ülke gündemine girmeyi başardı.

Referandum tartışmalarının devam ettiği son günlerde AK Parti’nin Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in sözleri bir anda ülke gündemine girmeyi başardı.

AK Partililere Soma’da katıldığı bir konferansta konuşma yapan Ozan Erdem’in referandumda evet oyu çıkıp başkanlık sistemi gelmezse ülkede iç savaş çıkacağını söylemesi ülke gündemini sarsmayı başardı. Açıklamalara muhalefet kanadı sert tepki gösterirken, AK Parti kanadı da bu açıklamanın partilerinin politikalarıyla bağdaşmadığını ve derhal Ozan Erdem‘in istifa etmesi gerektiğini belirtti. Ozan Erdem de parti kanadından gelen bu tepkinin ardından istifa dilekçesini vererek yazılı bir açıklama yaptı.

Sözlerinin çarpıtıldığını belirten Ozan Erdem, ülkenin kardeşlik ve birliğine istemeden de olsa zarar verdiği için üzgün olduğunu ve gönüllü olarak istifa ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi‘nden gelen tepkilerde de 7 Haziran Genel seçimlerinin ardından 1 Kasım seçimlerine giden süreçte AK Parti kanadından ya iktidar ya kaos söylemlerinin arttığı, aynı söylemlerin referandum sürecinde de dillendirilmeye başlandığı, bu söylemlerin toplumda korku ve baskı oluşturarak gerginliği arttıracağını belirttiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.